Fiiliksissä

Post 2 of 37
Fiiliksissä

Kilpailukausi on edennyt yli puolivälin ja takana on kolme viikkoa kilpailutaukoa. Kolmen viikon aikana on tietysti treenattu, mutta myös lomailtu viikon verran, Suomen ihanasta kesästä nauttien! Musiikki on aina ollu mulle tosi tärkeetä ja lähellä sydäntä. Kisareissuilla varsinkin suomalainen musiikki on todella rock! Tosin vain kuuntelu -ja jammailumielessä. Mikkiin oon tarttunu kerran ja siinä en ollu ihan parhaimmillani :) Seuraavassa kerron hiukan menneistä kisoista, fiiliksistä ja kesän tapahtumista sekä pohdiskelen tulevaa -eri biisien osuvia sanoituksia lainaten.

EI OIKOTIETÄ (Cheek) Alkukausi meni kisojen suhteen ok, mutta heinäkuu oli vaikea ja kisoista karsiutumisia tuli useampi peräkkäin. Hyviä hetkiä toki oli, mutta yksittäiset huonot lyönnit pilasi monesti mahdollisuuden viikonlopun kierroksille. Ja välillä kierrokset on ollu niin vaikeita, että tuntuu ettei mikään oo toiminu. Ihan ku joku muu olis ollu mun kropassa. Joskus se vaikeus johtuu korvien välistä ja joskus taas pään ja varpaiden väliltä. Cheekin sanat biisissä Ei Oikotietä osuu niin kohilleen: “Oon maannu maassa vaipunu hulluuteen” “Ja kun elämästä ei saanut otetta, olin mielenhäiriössä jopa meinannut lopettaa” “Monesti on meinannu otsaan sarvi kasvaa, ja kesken jättäminen ollut harkinnassa” “Mut musta ei vaan oo luovuttamaan” Nyt haluan vaan lisää hyviä treenipäiviä, että pääsee taas eteenpäin. Ja kyllähän sitä pääsee. Kun vaa tekee oikeita asioita. “Ei oo olemassakaan oikotietä onneen” “Täytyy pumppaa, painaa, hustlaa graindaa” “Täytyy kestää kipuu jos haluu saavuttaa” “Mut se voittaa joka kestää kipuu, ja viimesenä radalta vetää sivuu” Mulle golf on ollu elämäntapa noin 15 vuotta. Se ei tarkoita mulle sitä, että elämässä olis vaan golf. Rakastan treenejä ja treenipäiviä, vaikka joskus mailatkin lentää :) Elämään mulle kuuluu isona osana golf, tai paremminkin mun golfiin kuuluu elämä. Fysiikkatreenit, rauhottuminen mökillä, veneily, vesihiihto, laskettelu, juhlat ja konsertit. En oo koskaan osannu olla oikeen tekemättä mitään. Mulle siis toi mökilläkin rauhoittuminen tarkoittaa että siellä tehään jotain kivaa :) “Ja ihan sama mitä tehään, joka päivä kun on elossa, niin pitää elää” “Jos kuvitellaan elämää pelinä, motto: tee älä selitä”

rps20140903_220037
ÄLÄ TYRI NYT (Jukka Poika) Paljon oon oppinu itestäni ja pelistä ja jonkulaisia reseptejä löytäny mitkä sopii mulle. Silti on todella paljon opittavaa. Se tässä varmaan on se mielenkiintoisin juttu. Koko ajan voi oppia ja olla parempi ja aina voi pelata vielä paremmin. Ehkä tärkein oppi, mitä mun pitää noudattaa ehdoitta: “Älä antaudu angstin valtaan” Kesken kisan ja kierroksen angsti vaan ei saa päästä esiin. Rauhallinen focus pitää säilyttää kisan loppuun asti. Asioiden edelle ei saa mennä. Se voiskin olla jo oppi numero kaks. Se tuli opittua viime vuonna karsinnoissa. “Sul on matkalippu toiseen maailmaan, kunhan tovin maltat olla focuses” Kolmas oppi minkä oon oppinu, mutta ei aina oo niin helppo toteuttaa, on ajatus siitä mitä haluaa tapahtuvan ja mihin haluaa lyönnin menevän sen sijaan että mielessä kävisi ajatus siitä mihin ei halua pallo menevän. Joskus vielä tänäkin päivänä tulee niitä hetkiä pallolla kun mielessä käväsee joku negatiivinen ajatus kuten “Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt”. Ihan käsittämätöntä mitä mieli voi tehdä!

MUUTKIN MOKAA (Pauli Hanhiniemi) Vaikka mokaaminen on käynyt joskus kisoissa kesken kierroksen mielessä niin nyt, pienen tauon aikana, oon itekseni voinu jopa nauraa sille ajatukselle. Pauli Hanhiniemen biisissä on aika osuvasti sanottu mokaamisesta: “Tää ei ooihan haudan vakavaa, muutkin mokaa” “Ja mä kämmien anna en masentaa, muutkin mokaa” “Mä en kaipaa kiikkuun riippumaan, kun käsitän, ett muutkin mokaa” “Oppi kautta kantapään” “Kärsinyt on kantapää mut se kantaa hedelmää”

MIELIHYVÄÄ (Jukka Poika) Yksi viikko taukoa golfista teki aika hyvää. Varsinkin kun sen otti heti huonojen kisojen jälkeen. Sai heittäytyä ja rentoutua nauttimaan kesästä. Tavoitteena: “Mielihyvää, iloa ja nautintoa” Sitä se oli. Paikoillani en ollu, mutta paljon kivoja asioita tuli tehtyä.

rps20140903_212748

 

LAINEET (Jukka Poika) Suomen kesä oli niin mahtava. Mikään ei oikein voita veneilyä kauniissa Turun saaristossa! Niin lunkia ja nättiä! Tuli sitä vähän käytyä vesisuksillakin meressä. Ja niin, talviturkinkin uskalsin ottaa pois JO heinäkuun ekalla viikolla kun merivesi oli 25asteista :) “Laineet ne keinuttaa laivaa mä laulan keinuta mua”

20140608_194038

 

20140801_180228

RULLAAN (Jukka Poika) Koska tykkään tehä asioita rentoutuakseni, niin päätettiin Jannen kanssa ( tai mä päätin ja sain suostuteltua) että käydään polkemassa fillareilla Turun saariston rengasreitillä. Matkaa taittui ybden päivän retkellä noin 100 kilometriä. Maisemat ja sää ihan parhaimmillaan. “Mä potkasen pyöräni pyörimään. Aurinko korkeelta porottaa” “Maisemat vaihtuu, kun matka taittuu” “Hymy nousee huulille, huolet haihtuu” “Olo on niiin vahva, väkevä ja villi”

1406971570788

JIPPIKAYJEI (Cheek) Lomaviikon jälkeen oli hyvä fiilis lähteä takaisin golfin pariin. Oli asennetta ja poltetta tähän lajiin – tähän elämäntapaan! Tää on niille jotka päättää selvii voittajina” “Tää o pukuhuone tsemppauskamaa, niille jotka löytää aina jotain petraus varaa” “Se vaatii rakkautta, hulluutta, draivia” “Viileyttä, luonnetta, maniaa, kovuutta, suoraa selkää, tääl tarvitaan totuutta” “Kyyneleitä, verta, hikee” “Loppuun asti vetämistä, vannomista Herran nimeen” “Kaikki likoon vaan vaik se suututtas kaikkia” “Rocky Balboa – Eye of the Tiger” “Voitontahdon näet silmistä. Tää on niille jotka kulkee jalat maassa, pää pilvissä” “Tai mitä ikinä, kaikki on mahdollista niin kauan ku riittää kipinää” “En suostu unelmoimaan elämääni, vaan elän unelmaani” “Oon niin, niin, niin, niin huono häviäjä, että mun on aivan, aivan, aivan pakko voittaa”

ÄLÄ PYYDÄ MITÄÄN (Cheek) Loman jälkeen treenasin pari päivää ja hain ajatuksia kasaan, mutta sitten piti saada Mikalta vähän apua asioiden järkeistämiseksi. “Mä kävelin sisään esittämättä mitään en selittämällä vaan kehittämällä lisää” “Laitetaa homma takas ruotuun”

KAIKKI HYVIN (Cheek) Hyvien ehjien treenipäivien ja Mikan jeesin avulla nyt tuntuu että kaikki on hyvin. Mulle sopii, että käyn Mikan kanssa svingiasioita läpi riittävän useasti. Oon niin tarkka kaikesta ja huoli kasvaa jos en tiedä mitä tehdä. Tai jos en tiedä, että kaikki on hyvin. Mika on ollu siihen mulle tosi tärkee apu. Nyt tiedän mitä tehdä. Taas vähän aikaa kunnes pitää mennä uudestaan. “En anna muitten sanoo, mitä mä voin tehdä” “Mä tiedän mistä tuun ja paikkani täällä. Mä nautin täysillä tästä päivästä. Se on jotain, mitä kukaan ei voi viedä. Mul on kaikki hyvin tänään”

ÄÄRIRAJOILLE (Cheek) Sitte ku tietää mitä pitää tehdä ni sitte pitää vaan ottaa asenne kohille ja vetää isosti. “Mun täytyy luottaa, ja antaa vaan mennä” “Mun täytyy luottaa, että nää siivet kantaa” “Vien tän äärirajoille” “Kävi miten kävi voittajat ei pelkää hävii” “Mun duuni on cooli, suuri on suuni, mutta mut on tuonu tänne jokin muukin kuin tuuri”

PROFEETAT (Cheek) “Kelasin et pystyn parempaan” Kautta on vielä jäljellä ja siten myös hyviä mahdollisuuksia. “Ei rakettitiedet, ei taikaa”

LOPPUVIIKKO (Cheek) European Tourin kisat jatkuu mulla tällä viikolla ruotsissa. Kisapaikoille tultiin maanantaina. Täällä meneekin sitte loppuviikko. Toivottavasti. “Muille se on viikonloppu, meillä menee koko loppu viikko” “Sen tuntee välittömästi kun se on kohallaan” “Ja nyt se on kohallaan, mennään” “Välil mieli pimeen mut sitten ku viimein se osuu taas kohilleen” “Otan sen haasteena, se sopii teemaan” “Oon vahvempi taas, konemuksist oppineena” “Ollu kivinen tie, mut tiedät mun asenteen Taivaal pysyy tähtäin”

IISII (Elastinen) “Tähtäin eteen ja yläviistoo. En haaskaa aikaa haikailemal vanhaa” “Otan iisii”

FIILIKSISSÄ (Cheek) “Mä oon fiiliksissä” “Käännän volyymee lisää” “Nostan kädet taivaalle” “Mä käännän mun svägän päälle, sellanen fiilis et tänään lähtee” “Oon hyvis, hyväl remmil ja hyväl pääl, kyydis hyvää jengii ja me jyrätään” “Jarruttelulle en syytä nää”

#LUUKUTA

“Eilen oli elämäni hienoin ilta”

20140823_212455

-Ellu , Kuka muu muka :)