Loppukauden rutistus

Post 5 of 37
Loppukauden rutistus

Kauden viiminen kisareissu oli pitkä, melkein kuukauden mittainen ja alkoi Intian kisasta jatkuen Dubaihin ja päättyen Marokon karsintoihin. Lähtökohtana tietysti oli, että reissu saataisiin päätökseen jo Dubain jälkeen jolloin kisat olisi menny Intiassa ja Dubaissa sen verran hyvin, että karsintoihin ei olisi tarvinnut mennä.

Intiaan lähdettiin hyvin varustautuneena ja hyvällä asenteella. Kun sain mahdollisuuden päästä mukaan kisaan niin halusin myös pärjätä! Viälä oli mahdollisuudet kääntää heikko kausi hyväksi!

 

 

 

 

Kaupasta koitin ostaa mahdollisimman paljon  eväitä, ettei tarvitsisi kauheasti syödä Intiassa paikallisia ruokia ja saisi siten minimoitua sairastumisen riskit. Nyt ei ollut aikaa sairaspäiville!

Kaupasta koitin ostaa mahdollisimman paljon eväitä, ettei tarvitsisi kauheasti syödä Intiassa paikallisia ruokia ja saisi siten minimoitua sairastumisen riskit. Nyt ei ollut aikaa sairaspäiville!

Nämä kaikki sitten lähti mukaan reissuun!

Nämä kaikki sitten lähti mukaan reissuun!

Incredible India! Suomi oli Luxemburgin kanssa ainut Euroopan maa, jonka passilla ei tarvinnut viisumia hakea etukäteen vaan sen sai nopeasti ja kätevästi lentokentältä.

Incredible India! Suomi oli Lugemburgin kanssa ainut Euroopan maa, jonka passilla ei tarvinnut hakea viisumia etukäteen vaan sen sai nopeasti ja kätevästi lentokentältä.

Lentoreitti! Here we come India!

Lentoreitti! India here we come!

Aikamoista kirjoitustaitoa! Koneessa kuulin sellaisestakin erikoisuudesta, että aikaero Intiaan on 3,5 tuntia!

Aikamoista kirjoitustaitoa! Koneessa kuulin sellaisestakin erikoisuudesta, että aikaero Intiaan on 3,5 tuntia!

Vaikka maa ei ollut ihan kärjessä mun suosikeissa niin oli se kuitenkin ihan ok siihen nähden mitä etukäteen ajattelin. Kelit oli hyvät ja pro-am ryhmä tosi mukava!

Vaikka maa ei ollut ihan kärjessä mun suosikeissa niin oli se kuitenkin ihan ok siihen nähden mitä etukäteen ajattelin. Kelit oli hyvät ja pro-am ryhmä tosi mukava!

Mulla oli yhtenä päivänä ensimmäinen lähtö klo 7 ja lämmittely piti tehdä pimeässä.

Mulla oli yhtenä päivänä ensimmäinen lähtö klo 7 ja lämmittely piti tehdä pimeässä. Eikä aamusin ollu kovinkaan lämmin!

Päivän lopuilla naistyöntekijät kävivät korjaamassa lyöntijäljet. Ensin haettiin kulholla hiekkaa ja kannettiin se päänpäällä rangelle ja siellä levitettiin käsin. Range oli melko kapea, joka kuvastaa hyvin myös kentän luonnetta.

Päivän lopussa naistyöntekijät kävivät korjaamassa lyöntijäljet. Ensin haettiin kulholla hiekkaa ja kannettiin se päänpäällä rangelle ja levitettiin siellä käsin. Range oli melko kapea, joka kuvastaa hyvin myös kentän luonnetta.

Toisen kisapäivän jälkeen oltiin ihan hyvissä asemissa vikaa päivää ajtellen!

Toisen kisapäivän jälkeen oltiin ihan hyvissä asemissa vikaa päivää ajtellen!

Viimisenä päivänä päästiin ihan hyvin pelin makuun ja päästiin oikeestaan pelaamaan jopa ihan voitosta. Kierros oli kahta väylää lukuunottamatta hyvä, mutta yksi huono lyönti väärään paikkaan maksoi liikaa. Loppusijoitus kuitenkin jaettu 8. ja kauden paras sijoitus!

Intian kisan jälkeen oltiin päästy hieman lähemmäksi tavoitetta eli pelioikeuden säilyttämistä ensi vuodelle. Viimeisen kierroksen jälkeen lähdettiin melko nopeasti pois kentältä, sillä meillä oli vielä samana iltana lento Delhistä Dubaihin.

dubaissa sai kokea melkoisen kontrastin Intiaan!

Dubaissa sai kokea melkoisen kontrastin Intiaan! Kaikki oli niin virheetöntä ja puhdasta.

20131201_103314 (Large)

Emirates Golf Club toimi kisa areenana ja oli aivan loistavassa kunnossa harkka-alueet mukaan luettuna. Puttigriinikin oli niin valtava, että siellä sai ottaa 70metrin putteja! Harkkagriinin takana näkyy klubirakennus.

Harkkakierroksella. Griinin takana väliaikaisrakennukset ja aitiot, jotka puretaan pois miesten kisan jälkeen.

Harkkakierroksella. Griinin takana näkyy väliaikaisrakennukset; katsomot ja aitiot, jotka puretaan pois miesten tammikuun kisan jälkeen ja rakennetaan taas ensi vuonna ennen naisten kisaa.

Nooran kanssa harkkakierroksella, 9. griinillä.

Nooran kanssa harkkakierroksella, 9. griinillä.

Kisan ennakkosuosikkija ja melkoisen kova luu Stacey Lewis tuli mun taakse lyömään rangelle!

Kisan ennakkosuosikki ja melkoisen kova luu Stacey Lewis tuli mun taakse lyömään rangelle!

 

Treenien jälkeen lähdössä kentältä kämpille.

Treenien jälkeen lähdössä kentältä kämpille. Oli mahtava asustella kivassa suomalaisperheessä kun hotelleissa saa kauden aikana asustaa ihan riittävästi. Ja bonuksena tietysti se, että pyykitkin sai pestyä Intian reissun jälkeen :)

Maailman korkein rakennus Burkhalifa

Ensimmäistä kisapäivää edeltävänä iltana käytiin “isäntäperheemme” kanssa syömässä kivassa paikassa, maailman suurimman ostarin kupeessa, jonka vieressä sijaitsee maailman korkein rakennus Burj Khalifa.

Puolentunnin välein esitettävät suihkulähde näytökset oli aika vaikuttavia!

Ruokailun yhteydessä sai nauttia hienoista suihkulähde näytöksistä, joita esitetään pimeän tultua aina puolentunnin välein!

Toisena kisapäivänä oltiin ensimmäisessä lähdössä ja jouduttiin viivästyttämään lähtöjä sumun takia. Tiillä seistiin 45minuuttia lähtövalmiina ennen kuin saatiin lupa startata.

Toisena kisapäivänä oltiin ensimmäisessä lähdössä jolloin lähtöjä jouduttiin viivästyttämään sumun takia. Tiillä seistiin 45minuuttia lähtövalmiina ennen kuin saatiin lupa startata. Mutta näky oli hieno!

Kokiist bägiis!

Kokiist bägiis! :)

Dubain kisa oli kuitenkin mahtavista puitteista huolimatta pelillisesti iso pettymys ja tavoite pelioikeuden säilyttämisestä jäi saavuttamatta tässä kohtaa. Treenejä kuitenkin jatkettiin, koska edessä oli Marokon karsinnat. Tietysti olisi ollut kiva lähteä Dubaista kotiin muiden suomalaisten kanssa ja siirtyä joulu tunnelmiin, mutta se fiilis piti aika nopeasti syrjäyttää ja keskittyä vielä reilu viikko oikeisiin asioihin.

Dubaissa vietettiin vielä ylimääräinen päivä kisan päätyttyä ja se päivä otettiin täysin rentoutumisen merkeissä ennen Marokkoon lähtöä!

Dubaissa saatiin kuitenkin viettää vielä ylimääräinen päivä kisan päätyttyä ja se päivä otettiin täysin rentoutumisen merkeissä!

Marokon karsinnat pelattiin viime vuodesta tutuilla seuduilla vaikka toinen kentistä olikin uusi. Mutta majoitus oli sama jopa huoneisto oli sama kuin viime vuonna ja kämppikset oli samat eli mun sveitsin kaveri Melanie asui äitinsä kanssa samassa huoneistossa. Huoneisto oli viime vuonna todettu hyväksi ratkaisuksi, koska siellä saatiin laittaa ite ruuat ja siten taas minimoida sairastumisia :)

Melanien kanssa harkkakierroksella Al Maadenin kentällä.

Melanien kanssa harkkakierroksella Al Maadenin kentällä.

20131212_130234_1a (Large)

Karsintoihin lähdettäessä ajatuksena oli vaan että ne pitää nyt vaan mennä hoitaa. Päivä kerrallaan, lyönti kerrallaan hetkessä eläen mentiin karsinnat alusta loppuun, tiettyjä rutiineja toteuttaen. Näihin rutiineihin/sääntöihin kuului mm. jokapäiväinen puolen tunnin treeni salilla, rangella sai oikeastaan käydä vain lämmittelemässä ja joulusta ei puhuttu. Melkolailla siis samalla ajatuksella kuin viime vuonnakin.  Sillä reseptillä mentiin ja halua oli voittaa karsinnat. Ennen viimistä päivää oltiinkin johdossa!! Mutta viimisisestä päivästä tuli todella rankka ja vaikea vaikka alun neljä ensimmäistä reikää olikin parasta antia lyömisestä. Yhtäkkiä tekeminen olikin sellaista mitä en ymmärtänyt ollenkaan ja mistä ei ollu mitään merkkejä ilmassa ennestään. Hammasta purren maaliin kuitenkin selvittiin tosin ei voittajana, mutta karsinnan läpäisseenä. Fiilikset oli kierroksen jälkeen kuitenkin todella surkeat. Tuntui siltä kuin olisi vain hävinnyt sinä päivänä, vaikka olinkin saavuttanut täyden pelioikeuden ensi vuodelle. Illalla fiilikset vähän koheni ja käväistiin ilta markkinoilla Marrakechin vanhassa kaupungissa. Markkinoilta palattua sai vihdoin pakata kamat ja alkaa miettiä kotiin pääsyä!
Ja jälkeenpäin ajateltuna karsintojen viimisen päivän karmeudesta selvittyä on ehkä taas tulevaisuudessa henkisesti vahvempi!

20131218_160649a (Large)

Suomeen päästiin pitkän matkustuksen jälkeen vasta myöhään yöllä, joten päätettiin jäädä vielä Helsinkiin Hilton Airport:iin yöksi ja ajaa kotiin vasta hyvän aamupalan jälkeen.. Ja huoneessa oli ihan mahtava yllätys!

1387486626510

On ihanaa olla kotona Suomessa ja siitä pitää nyt nauttia! Melkein kuukausi reissua takana, kaksi uutta maata koettuna. Oli mahtavaa, mutta hetkittäin myös rankkaa. Paineen alla oltiin useaan otteeseen, mutta siitäkin voi nauttia ja oppia. Ja niin siinä kävi, että lopulta se usko ja luotto omaan tekemiseen palkittiin ja hieman heikko rookie kausi käännettiin lopussa hyväksi! Nyt otetaan muutamia päiviä ihan rennosti ja vuoden vaihteen jälkeen taas innolla uuteen kauteen!

-Ellu :)