Märkää

Post 24 of 37
Märkää

 

Tulin kotiin edellisestä kisasta Ruotsista sunnuntai iltalaivalla niin, että olin kotona maanantai aamuna. Ehdin viettää yhden yön kotona, kun tiistaina oli menoa Viikkarilla takaisin Ruotsiin. Jotkut ehti mulle jo nauraa, että saako Viikkarilla kerättyä jotain ns. laivapisteitä, mutta ei. Kyllä mä tulin ihan mielelläni kotiin vaikkakin vaan yhdeksi yöksi.

No tiistaina tosiaan lähdettiin Henrikssonin Lindan kanssa laivalla Ruotsiin ja keskiviikkona ajeltiin nelisen tuntia Tukholmasta Sundsvalliin. Edessä oli harkkapäivä ennen kisaa edeltävää Pro-amia. Nää kaks päivää mentiin oikeestaan ilman isompaa vesisadetta ja pikkasen nähtiin aurinkoakin, KUNNES kisa alko.

Ekana kisapäivänä mulla oli koko porukan toinen lähtö kello 9.10. Vettä tuli ihan kiitettävästi ja lämmittelyssä koitin vaan saada kropan lämpimäksi ja olla kastumatta vielä siinä kohtaa. Ykköstiillä ajatuksena oli ”kroppa lämpimänä ja mieli kirkkaana”. Heti ekalla väylällä kutsuin tuomarin kun pallo oli väyläbunkkerissa tilapäisessä vedessä ja josta droppasin niin, että pallon upotessa eguksi näin vettä edelleen pallon alla. Tuomari antoi luvan dropata uudelleen. Pallo tietysti upposi taas eguksi, mutta nyt oli lyötävä. Pantsi griinin eteen forelle ja uudelleen tuomaria paikalle, kun vettä oli forella ja griinillä lätäköittäin. Toka väylä meni ilman tuomarin kutsumista. Kolmannella väylällä lähestymislyönti 6 metriin ja taas tuomaria paikalle. Griinillä, linjallani ja koko reiän ympärillä, oli vettä. En voinut kuitenkaan ottaa vapautusta tilapäisestä vedestä, koska vettä oli myös reiän ympärillä. Sanoin, että haluaisin jonkun lanaamaan veden pois ja että en todellakaan halua putata ennen kuin vesi on poissa. Tuomari kutsui lanaajat, mutta vaikka kuinka lanailtiin niin vesi tuli samantien takaisin. Puttasin 6metrisen putin niin, että vesi vaan lensi. Se jäi metrin lyhyeksi. Vähän katsoin tuomaria sillä silmällä että, onko tässä nyt mitään järkeä. Puttasin sen jälkeen metrin putin sisään hieman päätä pudistellen. Sen jälkeen tuomari pyysi mua odottamaan. Se otti radiopuhelimella yhteyttä toiseen tuomariin, jonka seurauksena peli pistettiin poikki. Ehdin siis pelaamaan kolme reikää ja sitte mentiin klubille. Odoteltiin päivän mittaan tilannepäivityksiä, että koska lähdetään takaisin kentälle. Vesisade jatku niin, että ei koko päivänä päästy enää kentälle. Ilmoitettiin, että pelit jatkuu seuraavana aamuna 7.20, niillä jotka olivat jo kentällä ja siitä muilla väliaikalähdöt lähtöaikojen mukaan siitä eteenpäin. Tarkoitus oli pelata kaksi kierrosta huomenna.

  

Seuraavana aamuna sato taas vettä. Menin klo 7.20 nelos väylälle. Peliä pelattiin aika ankarissa olosuhteissä niin pitkälle, että ehdin pelata 10 reikää ja taistella ne väylät tulokseen +2.  Sitten peli keskeytettiin. Osa oli ehtiny pelata vasta muutamia väyliä ja pidemmälle edenneet 11 väylää. Sitten mentiin taas klubille pitelemään sadetta ja laitettiin kamoja kuivumaan. Tilannetta päivitettiin muutaman tunnin välein tapahtuvalla infolla. Tässä välissä kävin kysymässä kilpailun johtajalta, että mitä vaihtoehtoja pelien jatkamiselle on. Halusin tietää, että onko mulla mahkuja ehtiä seuraavan päivän laivaan takaisin suomeen vai pitääkö varailla jotain muuta. Kilpailun johtaja vakuutti, etää seuraavana päivänä eli sunnuntaina ei jokatapauksessa pelata enempää kuin 18 reikää. Sitten tuli aika lähteä lämmittelemään ja takaisin kentälle. Edelleen satoi vettä. Just ennen kun olin lähdössä kävelemään 11. tiille tuli kutsu takaisin sisälle. Meille ilmoitettiin, että emme mene jatkamaan peliä. Meille ilmoitettiin myös, että kaikki tulokset tähän asti mitätöidään!!!!!!!!!!! Ja huomenna aamulla aloitamme pelit kello 7 ja pelaamme yhteislähtönä ensin 9reikää ja sen jälkeen tulosten perusteella uusi yhteislähtö, jossa pelaamme 17 reikää! Kuinka hienoa! Ensinnäkin tää oli mulle jo toinen kerta elämässä kun kovan taistelun tuloksena ok tulos karmessa kelissä ja tulokset mitätöidään. Toisinnakin hienoa, että mulle oli sanottu että ehdin laivaan kun pelataan vaan 18 reikää vikana päivänä.

        

Varusteiden kuivattelua kuivauskaapissa ja saunassa. Myös väyläopas piti saada kuivaksi :)

Vikan päivän aamulla oli hyvä keli, mutta koska kaikki pelaajat lähtivät yhteislähtönä, ja jokaiselta 9ltä reiältä oli kaksi lähtöä, niin 9reiän pelaaminen kesti 3tuntia 15minuuttia! Sitten mietin vaan, että onko mulla millaset mahkut ehtiä laivaan. Päätin ennen kuin lähdettiin jatkamaan 17reikää, että jos en ole ihan kärkikahinoissa ja näyttää etten muuten ehdi laivaan, niin lähden kesken pelien. No kärkikahinoissa en kyllä ollu, mutta kelloa vilkuilin vähän väliä. Ehdin kuitenkin pelaamaan 17reikää. 17reikää pelattiin sen takia, että väylä 17. oli niin veden turmelemana, että sitä ei voitu pelata lainkaan. Koska 27reikää ei tullut täyteen, oli palkintopotti kutistettu puoleen alkuperäisestä. Nähtiin sellanen lappu yhdellä tiillä, missä luki että palkintopotti on puolitettu… Kierroksen jälkeen juoksin kentältä klubille ja pakkaamaan autoa. Nopeasti allekirjoitin kortin ja sitten sain nostaa kytkintä, jotta ehdin laivaan. Lopulta olin hyvissä ajoin kolme varttia ennen laivan lähtöä Tukholman satamassa. Eli ehdin :)

-Ellu